Qlik Sense – Flexibelt beslutsstöd som sparar tid

Vi får allt mer data, men lyckas vi ta hand om detta så att vi faktiskt fattar bättre beslut?

Vid den tid jag skriver detta har pandemin pågått i ett par månader. Vissa säger att vi gjort 2 års digitalisering av verksamheter de senaste månaderna. Kanske stämmer det. En sak är i alla fall säker, vi går mot en digital framtid med ny vardag och rutiner.
Därmed blir det allt viktigare att vi har verktygen att följa upp dessa nya processer och att skapa överblick. Ett arbete som traditionellt sett varit tidsödslande – rapporter i excel, manuellt arbete, klippa och klistra – vecka in och vecka ut.

Som tur är ligger verktygen för uppföljning minst sagt i fas med utvecklingen. Med möjligheter att kombinera data från flera affärssystem, automatiskt hämta in datat utan handpåläggning och sedan kunna vrida och vända på informationen för att komma till ny insikt.

Har ni ännu inte stenkoll på er uppföljning och analys så rekommenderar jag er starkt att utforska de möjligheter som finns. Det kommer bli mer data, stundtals kan vi alla känna oss överväldigade, men det finns också konkreta lösningar som sparar tid.

Vilka verktyg använder ni idag för att ha stenkoll på ert affärsdata? Kommentera nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *